Publisert 1 kommentar

Å tegne og male er å virkelig se!

I Grunnkurset Tegning går vi gjennom mange spennende oppgaver og leksjoner i hvordan du skal forvandles til en helt rå tegner! -bli med som student, det er helt gratis å bli student på b9 Galleri Skolen. Vi jobber også med flere kurs som kommer mot høsten/ vinteren 2023, der i blant Grunnkurs oljemaling, Grunnkurs akvarell og Grunnkurs akryl. -Instruktør Henrik Ruud har også et helt spesielt «personlig kurs» i tankene som omhandler inspirasjon og hvordan man kan finne motiver, tema og «fantasi-skikkelser» i alt rundt deg bare man er i riktig modus!

Publisert Legg igjen en kommentar

The seeking

Dette bildet er i serien/ utstillingen «The Scarlett Memoirs» Maleriet skildrer en naken mor som leter etter sitt nyfødte barn midt på natten i et tjernet, kun opplyst av en fullmåne som skinner gjennom nakne grener i skogen.

The Scarlett memoirs foregår i en drømmeverden og denne karakteren er i en slags limbofase og vet ikke at hun kun lever så lenge drømmeren drømmer.

Publisert Legg igjen en kommentar

Illustrasjoner til påske marsipan

Illustrasjons prosjektene er mange på Fryda Gård 🙂 For tiden er det full innspurt på påske illustrasjonene som skal trykkes og sendes til pakking. (Her er utkastene til «8 kaklehøner» og «7 lam og ett sort får»

8 kaklehøner, -en eksklusiv gavepakke til syklubben!

Her tegnet jeg en kjapp skisse til marsipan fabrikken og lurte på om de klarte å lage noe i samme stil for 8stk forpakning.

Se på de fine jeg fikk tilbake fra test produksjonen! Dette er utrolig imponerende og gøy syns jeg!

Her er et annet utkast/ skisse til lamme forpakningen.

Påske-sortimentet begynner å bli ferdig nå og jeg gleder meg till å se disse i butikken.

Tegne er det gøyeste jeg vet!

Publisert Legg igjen en kommentar

Spillet: Madmole – Renegade Of The Undergound og min start innen app utvikling

Jeg startet med spillutvikling i 2011 for andre gang siden jeg tidligere (ca. 1999-2000 tallet) lærte meg Director Lingo som over natten ble overtatt av Flash…Alt jeg hadde lært meg i dette programmerings språket ble utdatert i løpet av natten så og si. Som sagt, jeg startet opp igjen og gjorde en solid research om hvilket språk jeg skulle «stupe inn i», valget ble Lua som er bygget på C+ og verktøyet CoronaSDK (nå: Solar2D) Etter en veeeeldig bratt lærings kurve og med nesa i tykke kryptiske programmeringsbøker begynte idéene om et spill å surre i hodet….Mulvarpen Madmole ble født!

Etter en stund begynte jeg å forstå hvordan man gikk frem når man skal utvikle plattformspill for mobil apps. Dette er kjempegøy!! Jeg ble medlem av knallgode forum sider hvor jeg ble kompis med utrolig dyktige og smarte og ikke minst kreative mennesker rundt i hele verden. De aller fleste var utrolig hjelpsomme og brukte mye av sin egen tid på å lære meg mange nyttige tankemåter som ikke står i bøker. Dette gjorde at jeg selv også delte videre med andre newbies etter hvert som jeg ble bedre og bedre selv. Når man driver med programmering begynner man å se det virkelige livet rundt seg også litt på samme måte….altså som programmerings blokker som er satt sammen i et veldig nyansert mønster. Vel, det var litt om min utvikling, Madmole utviklet seg også i takt med meg og ble etter hvert kulere og kulere og med forskjellige skills og perks han kunne erverve seg på veien. Her er en tidlig skisse hvor Madmole får seg fjæringssko med skarpe klør på!

Etter hvert kom jeg i kontakt med en fantastisk dyktig rumener som het Vladu Bogdan, han hadde utviklet et plattform utviklings interface som var helt genialt, her er en video hvor jeg lager de forskjellige bevegelsene på Madmole og en av fiendene (Tempelrottene)

For de som er nerder og virkelig ønsker å vite hvordan jeg på den tiden lagde såkalte spritesheets, deler jeg en video med tips og triks i Adobe Illustrator og Vladu´s LevelHelper 2 Pro (bare å kose seg 🙂 )

Her er noen bilder av forskjellige brett Madmole skulle i gjennom

Kode og testing av level «Dark Dungeons»

Her er også en video av hvordan jeg illustrerer og animerer en granat både i «idle state» og i «explode state»

Publisert Legg igjen en kommentar

Gir meg selv en utfordring!

Jeg har jo en nerde interesse og det er elektronikk og interaktivitet, spesielt sammen med bilde, bevegelse og lyd sammen. Jeg har frem til nylig loddet sammen sensorer i et evig virvar og gjemt det bak f.eks. et bilde. Nå har jeg tatt motet til meg og begynt å strukturere kaoset på egne kretskort jeg lager som moduler som kan plugges i hverandre slik at det lett kan byttes ut komponenter etterhvert som det trengs…her er layout på mitt første kort, laget i appen EasyEDA. (er litt stolt om jeg får si det :))

Publisert Legg igjen en kommentar

Gjengangeren skriver om Henrik Ruud

Nå er han også tilbake for fullt som lærer – på sin egen nettbaserte kunstskole, skriver Gjengangeren og det er helt sant.

Dette har vært drømmen lenge og med god planlegging, mye arbeid, viljen til å endre livet til å handle om å gjøre det som gleder, gir livsmotivasjon og ikke minst fylle dagene med det som er viktig, har han nå realisert B9galleri Skolen.

Dette er bare begynnelsen, her vil det komme mange flere kurs, både på nettskolen men også fysiske kurs ute i naturen og nærmiljøet.
Skolen er nettbasert for å kunne gi tilbudet til alle som måtte ønske det, ikke bare de 4-5 han har plass til på b9galleri sitt atelier.
Men Henrik liker best å være tilstede sammen med de han underviser så han vil også tilby dette både via zoom møter og som tidligere nevnt fysiske kurs.
Det er helt gratis å registrere seg på skolen, så selv om ikke tegnekurs er det du ønsker deg, kan det allikevel være en idé å være registrert for å få alle de andre spennende tilbudene som kommer nå fortløpende.
Henrik er ikke ute etter at alle skal bli like eller å gjøre likt, han ønsker at alle skal bli gode på det de selv ønsker å bli gode på og da må noen grunnleggende prinsipper og låste tankemønstre rettes opp igjen.

Ja man må faktisk trene på å se igjen, endre de bildene man har lagret av hvordan ting, ansikter, hester eller annet faktisk ser ut, ved for eksempel å tegne det som er rundt selve tingen, hesten eller nesen.

Så hans holdning er at det som var lekende lett som barn, nå skal få rom til å vokse fram igjen. Alt vi tror vi vet hvordan ser ut, ser ikke slik ut hvis du ser med riktig hjernehalvdel 🙂

Henrik har startet sin egne tegne og maleskole på nett. Her vil du kunne bli en del av et spennende læringsmiljø, du kan lære når du vil, bruke hvor lang tid du vil og lære på hvilken tid av døgnet som passer deg best. Ingen forkunnskaper trengs, for alle kan bli gode til å tegne. Og kan du tegne er det masse nytt å lære av teknikker og måter å se på for å bli enda bedre.

https://www.gjengangeren.no/dette-er-noe-henrik-virkelig-brenner-for/s/5-60-892536

Utdrag fra Gjenganger innlegget

Alle kan lære å tegne

Det sier Henrik Ruud. 
Han er kunstner, musiker, designer og illustratør – og han er i akkurat denne sammenhengen både utvikler og lærer på en helt ny nettbasert kunstskole som nå er i startgropen.

I første omgang dreier det seg om et større tegnekurs, men nettskolen vil også tilby kurs innen – for å nevne noe – oljemaling, akvarellmaling, fargelære og komposisjoner, forteller Henrik til Gjengangeren.

– Min erfaring fra det med å undervise, fortsetter han, har jeg bygd opp med litt kompetanse her og der, fra undervisning på steder som Westerdals Reklameskole, It-akademiet, Næringsakademiet, Akademiet For Næringsutdanning, Rud VGS, Bastøy fengsel – pluss utallige kurs innen grafiske fag for Ra Data og Noroffset og som lærer på Streken Reklameskole i Tønsberg.

– Tegne kurset er på 20 leksjoner, omtrent ni og en halv time totalt, med lekser og innlevering av oppgaver.

– Tegner du det du ser, da blir det bra! understreker Henrik Ruud.

Publisert Legg igjen en kommentar

Interaktiv Svarttrost som utsmykning i stuen del 1

Interaktivt Arduino prosjekt med bevegelig nebb og stjert som synger når man går forbi.

Når vi satt ute på terassen sent en sommer kveld hørte vi den vakre sangen til en svarttrost som bor i vår hage. Jeg fikk straks idéen om å prøve å lage denne fuglem ved hjelp av ståltråd, lodding, sensorer og solenoider for bevegelige deler.

Måten jeg pleier å gå frem på i slike prosjekter er alltid å tegne skisser som jeg kan videre utvikle og konstruere mer i detalj, de trenger ikke være så detaljerte på dette stadiet. (nederst på grenen under fuglen er det en avstands sensor som trigger «hjernen»/ MCU´en til å starte fuglens sang og bevegelse gjennom programmeringen jeg gjør i programmet Arduino.

Neste steg er å teste ut komponenter og programmering på et såkalt brødbord. Her er det veldig enkelt å teste ut forskjellige løsninger før jeg begynner å lage fuglen og resten av utseendet.

Når dette er gjort pleier jeg å overføre ledningsdesignet over på et mere permanent PCB loddekort slik at det kan monteres i installasjonen. Her er det lurt å anvende kontakter for de eksterne komponentene i tilfelle de må byttes ut etter slitasje og liknende.

Her er en video hvor jeg viser hvordan jeg har tenkt at nebb og stjert skal fungere ved hjelp av solenoiden.

Her er svarttrostens skjelett loddet sammen og ledd og bevegelige funksjoner er koblet sammen med 6-12 volts solenoid (type: Push/ pull)

Neste spørsmål er jo: Hvordan skal jeg få tak i fjær slik at jeg får trosten til å se naturlig ut? Heldigvis har jeg en kone som vet råd! Hun kjøpte en boa på nettet så da var det bare å nappe fjær og feste på skjelettet.

Følg med på neste post hvor jeg viser forbedringer og forhåpentligvis en ferdig installasjon hvor alt fungerer som det skal 🙂

Publisert Legg igjen en kommentar

Vitus 3D visualisering

Crema Kaffebrenneri as er en kunde jeg har hatt gjennom mange år, veldig hyggelige folk er de også! 🙂 Vitus Apotekene er en av deres kunder som vi produserer emballasje og design for. Dette er et veldig spennende og artig arbeid som er suksess år etter år. Noen ganger er det slik at Vitus trenger en photoshoot av produktene sine før vi har rukket å levere den nye emballasjen. Da er det fint å kunne lage dette i 3D. 2024 designet er fortsatt en hemmelighet så jeg legger ved 2022 «digital photoshoot» her.

Du kan også lese videre om 3D visualisering for kunder her:

Publisert Legg igjen en kommentar

Fotorealistisk 3D Design for TibiMe’s Leskedrikker – Se Resultatet!

TibiMe er en produsent av fermenterte leskedrikker. En dag ble jeg kontaktet fordi de ønsket 3D bilder av produktene sine til reklame og nettbruk. Som de fleste kunder gjør, sendte hun et mobil bilde som viste hva hun trengte, og min oppgave var å «sette på» nytt design på de virtuelle flaskene.

Her ser du en av de nye designfilene som skulle monteres på 3D flaskene

Etter litt arbeid i Adobe Dimension kan de se slik ut 🙂 Kunden ble kjempe fornøyd!

Det mest kompliserte her var å konstruere korken i 3D men heldigvis har jeg jobbet en god del i 3d applikasjoner tidligere, så det gikk greit.

Her kan du se en video av hvordan jeg pleier å gjøre dette i Adobe Dimension med materialer og «dekal klistring» etter at jeg har konstruert en såkalt polygon basert 3D modell.

Jeg legger også ved en alternativ kork jeg lagde i 3D som jeg kan anvende til tradisjonelle brus flasker ved en senere anledning.

Publisert Legg igjen en kommentar

Gir meg selv en utfordring!

Det er alltid litt skummelt å starte på et hvitt papir uten noe skisse eller svak blyantstrek under MEN det er veldig god trening 🙂 Se videoen her hvor jeg anvender pennesplitt og sort blekk med akvarell farge til slutt.

Publisert Legg igjen en kommentar

Adobe Illustrator JSX scripts

Jeg jobber til daglig med grafikk og design og da er Illustrator et kjærkomment verktøy. Det er store muligheter for å spare inn tid med smarte verktøy, så her er min test av automasjons script for Illustrator. NB! Det finnes mange gode javascripts på nettet og mange er gratis også! Bli med og test ut en del av scriptene i videoen under her….

Last ned scriptene her og legg mappen ScriptLauncher i Scripting folderen der Adobe Illustrator ligger, i mappen finner du filen ‘Scriptlaunceher.jsx, den drar du inn i Illustrator, da får du opp et panel. Trykk så på den runde knappen R (refresh) nå syns alle scriptene og du er klar for å lage magic!